top of page
Rococo
 
Lady Amaranth

Deze Robe a la Francaise is een van de meeste populaire stijl jurken van de 18e eeuw. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom door de extravagante stijl van de pannier die eronder wordt gedragen en de rijke versiering. De rug van deze jurk heeft een verborgen vetersluiting waarover een geplooide sleep valt die begint bij de schouders. De voorkant van de jurk kan historisch correct gesloten worden met een losse maaglap en spelden. Of zoals hier te zien met verbogen haakjes en oogjes.

 

De rok, ook wel petticoat genoemd, heeft zijopeningen waarbij het mogelijk is om bij losse zakken te komen die onder de pannier om de taille is geknoopt. Onderkleding is niet inbegrepen, zie hiervoor mijn onderkledingpagina.

 

Startprijs Luxory    : € 1500,00

Startprijs Exquisite: € 2000,00

 

Zie FAQ voor antwoord op de meeste vragen, om te bestellen of het stellen van een vraag zie mijn contactpagina.

 

Fotograaf: Lux Immortalis Photography

Model: Lady Amaranth

MUA: Milda Salzano

Marquis de Mertueil

Marquis de Merteuil

Dit pak heb ik gemaakt voor mijn man voor onze 18e eeuwse bruiloft! Ik ben maanden bezig geweest de juiste stoffen en versiering te vinden en vond zelfs een bedrijf die 18e eeuwse stoffen reproduceerde voor zijn gilet. De outfit bestaat uit een wit linnen shirt met een kanten ruche langs de hals en de mouwen. Over zijn kraag wordt een stock gedragen, een linnen geplooide band met een aparte metalen sluiting in de nek.

 

De voorkant van het gilet is zijde damast, terwijl de rug van het gilet effe zijde is, zoals toen ook het geval (meestal effe linnen). Deze sluit met gestoffeerde knopen en heeft 2 zakken met kleppen. De jas heeft een split in de rok en 2 plooien in de zijnaden die voor een volle rok zorgen. Daarnaast heeft de jas versierde manchetten, grote zakken met kleppen en is gevoerd met zijde. De kuitbroek is ook van zijde gemaakt, sluit voor met een klep en knopen en heeft 2 zaken. Op de rug van de tailleband zit een vetersluiting en de broek heeft knoopsluitingen onder de knie.

 

Startprijs Luxory    : € 2500,00

Startprijs Exquisite: € 2750,00

 

Zie FAQ voor antwoord op de meeste vragen, om te bestellen of het stellen van een vraag zie mijn contactpagina.

 

Fotografe: Eline Spek

Madame du Barry

Madame du Barry

Deze Robe a la Francaise is gemaakt van taft en versierd met een serpentine geplooide versiering op de rok en poufs van dezelfde stof als de jurk. Daarnaast is metallic goud kant, kwastjes en gaaslint gebruikt als versiering op de jurk, maaglap en pettiecoat. Versiering gebaseerd op een originele Robe a la Francaise uit 1775 in het Basel museum.

Onderkleding is niet inbegrepen, zie hiervoor mijn onderkledingpagina.

 

Startprijs Luxory : € 2500,00

Startprijs Exquisite: € 2750,00

 

Zie FAQ voor antwoord op de meeste vragen, om te bestellen of het stellen van een vraag zie mijn contactpagina.

 

Fotograaf portret: Henk van Rijsen

bottom of page